Vyrazte v září do Rakouska. Bundesheer chystá leteckou show

„Létání. Svoboda. Nadšení“: Pod tímto heslem pořádají rakouské ozbrojené síly AIRPOWER24, největší leteckou show v Evropě, ve dnech 6. a 7. září 2024 na letecké základně Hinterstoisser v Zeltwegu.

„Těší mě, že společně s našimi partnery Red Bull a Státem Štýrsko opět poskytneme s AIRPOWER24 důležitý turistický a ekonomický impuls v regionu. AIRPOWER24 také letos nabízí bezprecedentní program s četnými vrcholy a premiérami podle současného plánování bude na AIRPOWER24 přítomno celkem 206 letadel z více než 20 zemí Rakouské ozbrojené síly budou na AIRPOWER24 přítomny s více než 40 letouny a Flying Bulls budou přítomni na AIRPOWER24 „Můžeme vám udělat dojem. čeho je naše letectvo schopno a jaká nová letadla dostaneme v příštích letech,“ vysvětluje ministryně obrany Klaudia Tannerová na prezentaci programu pro AIRPOWER24.

Jde například o statickou ukázku dopravního letounu C-390, letové ukázky možných nástupců Saabu 105, které v současné době pořizují také rakouské ozbrojené síly v rámci plánu rozvoje 2032, a vůbec poprvé je vidět nový víceúčelový vrtulník AW-169 „Lion“ v létajícím -displeji.

AIRPOWER24: ZÁBAVA A ZÁBAVA PRO DĚTI A RODINY

AIRPOWER24 je akce pro celou rodinu a nabízí pestrou zábavu i pro děti: po oba dny akce je od 7:30 do konce letových ukázek (17:00) k dispozici samostatný dětský koutek. Po ukončení letového provozu budou v místě akce do 19:00 navíc probíhat programy jako promítání filmu (Top Gun: Maverick), „Meet the Pilots Corner“ nebo vystoupení vojenské hudby.

DREXLER: „OBROVSKÁ PŘIDANÁ HODNOTA PRO REGION MURTAL A ŠTÝRSKO!“

Pro region Murtal a Štýrsko jako celek jsou četné pozitivní účinky. „AIRPOWER zajišťuje další přenocování a přináší do Štýrska celkovou přidanou hodnotu kolem devíti milionů eur. Kromě toho nám tato akce nabízí dobrou příležitost prezentovat Štýrsko za státními hranicemi jako inovativní obchodní lokalitu a rozmanitou turistickou destinaci,“ uvedl Štýrsko. Guvernér štýrského státu Christopher Drexler na tiskové konferenci AIRPOWER24 v Zeltwegu.

GRUBESA: „JSEM RÁD ZA IMPULS PRO ŠTÝRSKO“

„Ubytovací zařízení v Murtalu a daleko za ním jsou na víkend akce AIRPOWER24 již de facto plně obsazena, všechna stravovací zařízení v regionu zaznamenají zvýšenou frekvenci a tržby – a to týdny předem. A přidaná hodnota v oblastech stravování , cateringové stánky nebo „V regionu podáváme také 100procentní pivo a nápoje. Tento impuls od AIRPOWER24 pro region Murtal mě těší,“ říká poslankyně zemského parlamentu Michaela Grubesa.

ČETNÉ PROGRAMOVÉ VRCHOLY S PREMIÉRAMI A SUPERLATIVY

„Kromě záchytné ukázky se dvěma stíhačkami Eurofighter a C-130 rakouského letectva s následnou ukázkou výkonu, tedy tzv. ukázkou ‚psího souboje‘ dvou Eurofighterů, budou k vidění také létající ukázky německého A. -400M, dvě sólo, na vojenských letadlech -Obdivovat lze také ukázky Eurofighterů nebo F-16 a F-18 Poprvé lze obdivovat samostatnou ukázku amerického F-35A z F-35 Lightning amerického letectva. Na výstavě bude ukázkový tým II, pilotovaný Displayem -Pilot kapitán Melanie ‚Mach‘ Kluesner, obzvláště se těším na sólo ukázku jednoho z našich S-70 Black Hawk a také letovou ukázku našeho nového AW- 169 Lion,“ představuje generálmajor Gerfried Promberger, náčelník letectva celkově odpovědný za AIRPOWER24, některé vrcholy letového programu. K vidění budou další proudová a vrtulová cvičná letadla, včetně T346 (Itálie), L39NG (Česká republika) a PC-9M (Slovinsko).

AKROBATICKÉ UKÁZKY A SVĚTOVÁ PREMIÉRA NA AIRPOWER24

Objevuje se také několik akrobatických týmů nebo letek, jako například:

– Patrouille Suisse se 6ti Northrop F-5E Tiger II
– Patrulla Aguila se 7 CASA C-101,
– Krila Oluje se 6 PC-9M,
– Red Bull Blanix tým,
– Czech Flying Bulls Aerobatics Team a
– Horsemen Flight Team se 3 historickými severoamerickými Mustangy P-51.
– Světová premiéra „Argonauts“ na AIRPOWER24

Skutečnou premiérou bude také Flying Display „Argonauti“ rakouských ozbrojených sil, ve kterém poprvé 25 letounů současně ukáže všechna výkonnostní spektra letectva v kombinaci s pozemními a speciálními vozidly pozemních sil – a to bude začleněno do dramaturgické produkce umělecké sítě lawine torrén na základě historického materiálu „ságy o Argonautech“ a se známým skladatelem a aranžérem Tristanem Schulzem, hudbu speciálně složenou pro ni, kterou nahraje více než 140 hudebníků. z rakouské vojenské hudby.

„Vstupujeme zde do skutečně nového území: v tomto zobrazení se celá charakteristická krajina Murtalu a pozadí letecké základny Hinterstoisser stávají hřištěm pro choreografie, letadla rakouské spolkové armády, vojáky, tanečníky a herce. některá pozemní a speciální vozidla rakouské spolkové armády budou rovnoměrně zapojena do narativní struktury mezi filmem a divadlem,“ vysvětluje podplukovník Thomas Ploder, ředitel zobrazení AIRPOWER24.

THE FLYING BULLS NA AIRPOWER24

Na AIRPOWER24 budou Flying Bulls se svými historickými stroji v akci jak na zemi, tak ve vzduchu. Návštěvníci se mohou těšit zejména na tyto programové položky:

„Lift-off Legends“ od Flying Bulls nabízejí „tanec rotorů“, které po velkolepé choreografii víří po obloze Zeltweg a zdánlivě vzdorují gravitaci.

Tým „Red Bull Blanix“, který je se svými kluzáky již pravidelným hostem na AIRPOWER, dokazuje, že to jde udělat tiše jako šepot. V kombinaci s parašutisty z Red Bull Skydive Teamu se piloti a sportovci vznášejí po obloze jako „Wings of Silence“ v nejtišším místě AIRPOWER24.

Pod expozicí „Dynamic Sky“ českého akrobatického týmu Flying Bulls říká název – čeká vás létání ve formaci na nejvyšší úrovni.

V AIRPOWER24 se bude konat vrcholné setkání mezi dvěma „esy akrobacie“ a tedy dvěma nebeskými umělci, kteří inspirují: Dario Costa a Luke Czepiela. Prvně jmenovaný vzbudil po celém světě rozruch ve svém Extra s legendárním průjezdem tunelem a Czepiela se svým CubCrafters Carbon Cub za pouhých 20,76 metru velkolepě přistál na heli platformě slavného dubajského hotelu Burj Al Arab.

„AIRPOWER24 je pro nás mnohem víc než největší letecká show v Evropě. Je to skutečný domácí zápas a pro nás všechny emocionální vrchol dlouhé sezóny, který navíc zaručuje opravdovou husí kůži v kokpitu. Těšíme se na to spolu s těmi mezinárodními „Sportovci Red Bull a naši dlouholetí partneři, rakouské ozbrojené síly a Stát Štýrsko, se neuvěřitelně těší na vystoupení před desítkami tisíc leteckých nadšenců,“ říká Ludwig Reiter, pilot s létající býci.

POHODLNÉ A UDRŽITELNÉ CESTOVÁNÍ JAKO NIKDY PŘEDTÍM

„Pohodlné, šetrné k životnímu prostředí a jen pár minut chůze od středu místa konání akce. Nikdy nebylo snazší a rychlejší cestovat do AIRPOWER24 veřejnou dopravou. Jako největší evropský airshow nastavuje AIRPOWER24 ve skutečnosti nové standardy, pokud jde o šetrnost k životnímu prostředí cestování,“ říká brigádní generál Wolfgang Prieler, projektový manažer AIRPOWER24.

KLÍČOVÝMI BODY NOVÉHO DOPRAVNÍHO KONCEPTU JSOU:

Se speciálně pronajatými kyvadlovými vlaky z hlavních měst států a našimi vlastními autobusovými linkami se stovkami možných nástupních míst po celém Rakousku přímo do Zeltwegu se letos výrazně zvýší kapacita veřejné dopravy.

Při současném odlehčení vlakového nádraží Zeltweg prostřednictvím zvýšeného využívání vlakových nádraží Judenburg a Knittelfeld a dalších parkovacích míst s autobusovou kyvadlovou dopravou bude frekvence cestujících na vlakovém nádraží Zeltweg ve dnech konání akce výrazně minimalizována.
Zvýšenou frekvenci pravidelného vlakového provozu umožní nedávno opravené rozšíření nástupiště ve stanici Zeltweg.

„Zkušenosti ukázaly, že nápor na místo akce bude po oba dny velmi velký. Důrazně doporučujeme cestovat městskou hromadnou dopravou, ta zaručuje pohodlnou cestu bez provozu. Celkově letos výrazně omezíme dopravní zácpy na příjezdové komunikace a silniční síť vyššího stupně Dodatečné nabídky na místě akce ve večerních hodinách mohou večerní špičku poněkud zmírnit, i když určité zatížení očekávaného přílivu v ranní a večerní špičce, jako u každé jiné větší akce, nelze zcela zmírnit. zabránil,“ uzavřel Prieler.

Veškeré informace o příjezdu naleznete zde:WWW.AIRPOWER24.AT/ANREISE