Air Marshalové Česka a Slovenska společně. Vojenské policie prohlubují spolupráci

Vojenská policie Slovenska se poprvé s příslušníky Vojenské policie České republiky zúčastnila společného výcviku v oblasti zajišťování ochrany 
  letadel ve vojenských službách a jejich letů. Výcvik probíhal v prostorách Odboru výcviku a kynologie Vlkanová – Hronsek a 46. křídla Kuchyně.

Teoretická část výcviku byla věnována letecké technice Ozbrojených sil SR a výměně poznatků a zkušeností, které byly získány během plnění úkolů při zajišťování ochrany letadel ve vojenských službách a jejich letů. Praktická část se prováděla ve spolupráci se 46. křídlem Kuchyně, které zastřešovalo výcvik s leteckou technikou.

Během této části výcviku byl proveden nácvik v nouzovém opuštění letadel Spartan C-27J a L-410. Součástí byl i trénink služebních zákroků a spacifikování osoby, která svým jednáním ohrožuje bezpečnost letu. Praktická část výcviku byla ukončena střeleckou přípravou, během níž byly prověřeny střelecké dovednosti a reakce na krizové situace, které se mohou vyskytnout během plnění úkolů při zajišťování ochrany letadel ve vojenských službách a jejich letů. Společný výcvik Vojenské policie s příslušníky Vojenské policie České republiky byl realizován na základě plánu bilaterální spolupráce na rok 2024.