Ministerstvo obrany Ukrajiny uzavřelo smlouvy s výrobci dronů a komunikační techniky

„Agentura pro nákup obrany“ ministerstva obrany uzavřela řadu dohod s ukrajinskými společnostmi na nákup dronů, prostředků radioelektronického boje (EW) a komunikací.

Smlouvy byly podepsány během pracovní cesty prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského do Kirovohradské oblasti.

Náměstek ministra obrany Ukrajiny Dmytro Klimenkov zdůraznil důležitost spolupráce s ukrajinskými výrobci: „Záměrně se zaměřujeme na produkty vyráběné na Ukrajině. To nejen zvyšuje naši obranyschopnost, ale přispívá i k rozvoji národního hospodářství a tvorbě pracovních míst. Nákup dronů, EW a komunikačního vybavení od našich výrobců nám dává možnost rychle obdržet nejmodernější vybavení a mít jistotu jeho kvality a souladu s potřebami ozbrojených sil.“

Na schůzce Dmytra Klimenkova se zbrojaři byly projednány detaily a rozsah kontraktace i strategické směry spolupráce pro nejbližší období.

„Agentura pro nákup obrany pokračuje v budování efektivní spolupráce s ukrajinskými výrobci, kteří se snaží vyzbrojit naše ozbrojené síly. Naše neustálá rada, pokud jde o výrobce UAV a EW: poskytněte své produkty armádě, shromažďujte a vezměte v úvahu zpětnou vazbu. Technika, která je na bojišti velmi žádaná, velmi rychle přechází od kodifikace ministerstva obrany k uzavření kupní smlouvy,“ uvedla ředitelka obranné agentury MO Marina Bezrukova.

Ministerstvo obrany Ukrajiny nadále pracuje na rozšiřování spolupráce s ukrajinskými společnostmi a plánuje v blízké budoucnosti uzavřít nové smlouvy, které přispějí k další modernizaci vojenských schopností země.

Zdroj: tisková zpráva MOUA