NATO posílilo zpravodajské, sledovací a průzkumné síly o další schopnosti

Po rozhodnutích přijatých na washingtonském summitu se národní ředitelé pro vyzbrojování dohodli na strategii posílení zpravodajských, sledovacích a průzkumných sil NATO (NISRF) o další schopnosti. Dohoda přijatá Konferencí národních ředitelů pro vyzbrojování (CNAD) poskytne více schopností zpravodajství, sledování a průzkumu (ISR) pro lepší podporu NISRF.

Prostřednictvím NISRF spojenci úzce spolupracují na sběru, analýze a sdílení zpravodajských dat ve všech oblastech, včetně vesmíru. To pomáhá zlepšit podávání zpráv a podporovat mise a operace NATO. NISRF je důležitou součástí větší zpravodajské sítě NATO napříč ústředím NATO, velitelskou strukturou NATO, strukturou sil NATO a mnohonárodními a národními sítěmi. 

Posílení schopností NISRF posílí celkové schopnosti ISR ​​NATO a včasné varování a kontrolu. Mezi tyto snahy patří program Alliance Future Surveillance and Control (AFSC), iniciativa Digital Ocean, mnohonárodní iniciativy pro systémy RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) a Alliance Persistent Surveillance from Space (APSS).