Parašutisté Dukly ovládli Světový pohár v týmech i jednotlivcích

V jasné režii parašutistů Dukly Prostějov se odehrál Světový pohár v přesnosti přistání ve Strakonicích. Mezinárodní konkurenci doslova zválcovali, když vyskákali první dvě příčky v týmech a totéž se jim povedlo i mezi jednotlivci.

Třetí závod seriálu se vydařil po všech stránkách. Všech osm kol se podařilo odskákat během dvou dnů. Vítězství slavila Dukla A ve složení Jiří Gečnuk, Petr Chládek, Hynek Tábor, Oldřich Šorf a Miloslav Kříž před Duklou B (Jakub Pavlíček, Petr Směšný, Ondřej Žák, Bonifác Hájek a Jakub Rataj). Třetí skončila Itálie. „Podle výsledku se může zdát, že tu až taková konkurence nebyla. Opak je ale pravdou. Do Strakonic dorazily všechny silné týmy. S námi jich bylo šestatřicet, takže si tohoto úspěchu velmi ceníme,“ poznamenal trenér Libor Jiroušek.

Jednotlivcům kraloval Miloslav Kříž, o druhou pozici se rozdělili Jiří Gečnuk a Oldřích Zbíral, který zároveň vyhrál kategorii juniorů. „Jeho výkon mě překvapil nejvíce. Obzvláště, když se neskákalo v jednoduchých podmínkách,“ pochválil kouč nejmladšího svěřence.

Další závod Světového poháru čeká parašutisty Dukly za dva týdny v italském Bellunu.