V Buči bylo otevřeno náborové středisko ukrajinské armády

Jde již o třetí náborové středisko ukrajinské armády v oblasti Kyjeva. Dříve byly takové instituce otevřeny v Bila Cerkva a Brovary.

Potřebné informace a pokud si přejete nábor do Obranných sil získáte na adrese: str. Energetikov, 12 (Tsnap městské rady Buchansk).

Konzultaci lze získat také telefonicky: +380 (95) 491 9664 a +380 (96) 659 8880 nebo písemně na e-mailovou adresu: recruiting@bucha-rada.gov.ua .

„Centrum poskytuje každému obránci další možnosti výběru vojenského povolání. Je nesmírně důležité bránit Ukrajinu profesionálně, spoléhat se na své znalosti a dovednosti. Zveme každého, kdo si přeje přijít a vybrat si svou budoucí vojenskou specializaci,“ řekl starosta Buchi Oleksandr Fedoruk.

Centrum bude otevřeno od pondělí do čtvrtka od 8:00 do 17:00 a v pátek od 8:00 do 16:00. Návštěvníkům poradí civilní specialista, který prošel speciálním výcvikem.

Návštěvníci mají přístup k více než 10 000 volných míst v různých útvarech Obranných sil — Ozbrojených sil Ukrajiny, Národní gardy Ukrajiny, Státní pohraniční stráže Ukrajiny, Bezpečnostní služby Ukrajiny a dalších.

Podle Oleksij Bezhevts, pověřeného zástupce ministerstva obrany Ukrajiny pro nábor, více než 12 000 lidí po celé zemi obdrželo příslušné konzultace. Zhruba 1300 z nich je již vojenským personálem nebo dokončuje papírování.

„Od nynějška se obyvatelé buchanské komunity mohou také připojit k obranným silám tím, že se obrátí na civilního náboráře a získají komplexní informace o dostupných jednotkách a volných místech. Vzniká rozsáhlá síť středisek, aby se každý, kdo chce, mohl rozhodnout a případně se dostat do zvolené jednotky na požadovanou pozici,“ dodal Oleksiy Bezhevets.

Na akci byli přítomni i zástupci Obranných sil Ukrajiny. Vyzvali občany k aktivnímu vstupu do řad ozbrojených sil a přislíbili plnou podporu ve všech fázích náboru.

„Nabízíme mnoho pozic a nemusí jít nutně o kanonýry nebo útočné bojovníky. Potřebujeme specialisty v různých oborech: kuchaře, řidiče, účetní, úředníky. Kandidátům rádi poradíme a pomůžeme najít pozici, kde mohou nejlépe odhalit svůj potenciál v ozbrojených silách,“ řekl Valery Andrushchenko, nadporučík severní regionální mobilní skupiny 3. střediska náboru námořnictva.

V současné době na Ukrajině působí 32 náborových středisek ukrajinské armády. Do konce roku se plánuje rozšíření sítě do všech regionů země.

Aktuální informace o náborových centrech hledejte na oficiálních stránkách: https://recruiting.mod.gov.ua/index.html