Hraďákem na vlastní kůži

Hradní stráž pořádá náborovou akci Hraďákem na zkoušku. Zájemci se letos 29. října budou moci přímo na Pražském hradě seznámit s tím, jak vypadá vojenská služba v sídle prezidenta a leccos si vyzkoušet na vlastní kůži.

Program bude rozdělen na dopolední a odpolední část. Dopoledne se budou návštěvníci hlavně dívat a poslouchat – dozví se, co služba obnáší, uvidí každodenní přípravu do stráže a zúčastní se slavnostního střídání na I. nádvoří Pražského hradu.

Po obědě to bude zážitkové – všichni si vyzkouší pořadové cvičení s puškou a uvidí služební zákroky s využitím donucovacích prostředků, s nimiž si pak také zacvičí. Bude i příležitost obléct se do hradních uniforem.

Na závěr se přítomní seznámí s útočnou puškou BREN 2 a pistolí CZ 75 Phantom, které Hradní stráž používá při každodenním výkonu služby. S těmito zbraněmi si také zastřílí na střeleckém trenažéru.

  • Pozor: Je nutné se předem registrovat nejpozději do 24. října. Formulář najdete na stránkách hrad.army.cz, kde jsou uvedeny i podmínky účasti a další podrobnosti.