Ukrajina bude mít náborovou aplikaci do armády. Ukáže volné pozice

Náborová služba v aplikaci Reserve+ bude k dispozici v říjnu 2024. S touto aktualizací se objeví aktuální volná místa ve vojenských jednotkách, což uživatelům aplikace umožní rychle najít místo jejich budoucí služby.

Kateryna Černogorenko, náměstkyně ministra obrany Ukrajiny pro digitalizaci, oznámila novou službu během projevu na konferenci IT Arena ve Lvově. Podle ní se tím výrazně rozšiřuje nabídka služeb, které ministerstvo obrany poskytuje vojákům i civilistům.

„Aplikaci Reserve+ jsme si stanovili ambiciózní cíl, aby se kromě základní funkce aktualizace dat stala nástrojem, kde by branec, branec či záložník mohl vyřešit své otázky na pár kliknutí. A otevření možnosti vybrat si místo služby je jedním z důležitých kroků, které k tomu děláme. Funkčnost služby budeme postupně vylepšovat. Proto budeme čekat na zpětnou vazbu od uživatelů ohledně jejich zkušeností,“ poznamenal Černogorenko.

Nová náborová služba v Reserve+ pomůže uživatelům vybrat pozice, které nejlépe odpovídají jejich zkušenostem, dovednostem a preferencím. Je důležité si uvědomit, že k dispozici budou jak bojové, tak nebojové pozice.

Na začátku hledání práce musí uživatelé vyplnit malý dotazník. Na základě těchto informací a zvolených dovedností systém nabídne nejvhodnější možnosti. Aplikace bude obsahovat podrobný popis volných míst včetně informací o brigádách, jejich velení, úspěších a publikacích v médiích.

Charakteristickým rysem služby je pohodlný proces výběru úlohy a systémové algoritmy. Intuitivní rozhraní vám umožní rychle se rozhodnout: stisknutím „plus“ nabídku uložíte k dalšímu studiu nebo „mínus“ ji odmítnete.

Připomeneme, že aplikace Reserve+ zahájila svou činnost 16. května, tedy v den, kdy vstoupil v platnost nový zákon o mobilizaci. Během této doby si díky němu mohly více než 3 miliony Ukrajinců aktualizovat svá data a vygenerovat vojenský elektronický dokument.