Nejlepší armwestleři jsou v Maďarsku. Vojáci dokazují svůj um

Maďarský národní tým v armwrestlingu podal svůj nejlepší výkon na mistrovství světa v armwrestlingu konaném v Kišiněvě, když získal celkem 19 medailí, z toho 9 zlatých. Štábní četařka Brigitta Kőváriné Ivánfi, voják Vojenského výcvikového střediska HDF, se ze šampionátu vrátila domů se dvěma zlatými a dvěma bronzovými medailemi.

Gábor Botta-Dukát získal na základě informací z maďarské federace zlatou medaili v královské kategorii seniorů, a tak v těžké váze porazil všechny pravou rukou. Stal se také mistrem světa v U23 s pravou i levou rukou. Štábní četařka Brigitta Kőváriné Ivánfi (70kg) získala dvě bronzové medaile v kategorii seniorů a zúčastnila se i mistrovské kategorie, kde získala zlatou medaili pravou a levou rukou. Patrik Donkó (65kg) porazil v kategorii U18 všechny pravou rukou, stejně jako Tibor Simon (80kg) v seniorských velmistrech. V kategorii mladších žáků se Nóra Krasnyánszki (70kg) stala mistryní světa s pravou i levou rukou.

Podle prezidenta Maďarské federace armwrestlingu Atilly Csabaie profesionální vedení očekávalo úspěšné mistrovství světa. „Věděli jsme, že máme mimořádně zdatné závodníky, ale nečekal jsem, že získáme zlatou medaili v královské kategorii a skončíme na tak prestižním místě v soutěži národů,“ řekl.

Na šampionátu se ke stolu postavilo více než 1200 armwrestlerů z 61 zemí. Maďarský národní tým 21 skončil v soutěži národů pátý se ziskem 9 zlatých, 2 stříbrných a 8 bronzových medailí.