Ministerstvo obrany otevřelo vůbec první resortní školku na Slovensku

Děti profesionálních vojáků a zaměstnanců resortu obrany mohou od pondělí 2. září navštěvovat mateřskou školu v areálu ministerstva obrany, jejímž zřizovatelem je právě MO SR.

„Péče o profesionální vojáky a zaměstnance našeho resortu je jednou z nejvyšších priorit vedení resortu obrany. Nesmírně mě proto těší, že projekt mateřské školy dospěl do své realizační fáze a že ve školním roce 2024/2025 můžeme v těchto prostorách přivítat první děti zaměstnanců resortu a profesionálních vojáků,“ uvedl generální tajemník Služebního úřadu MO SR Peter Krajčírovič. Zároveň vyzdvihl, že tento benefit pomůže vojákům a zaměstnancům lépe skloubit pracovní a rodinný život.

Pedagogický kolektiv nově otevřené třítřídní mateřské školy s kapacitou 60 dětí bude sestávat ze 6 učitelek a ředitelky. Každá třída má hrací část a oddechovou část a v každé třídě bude zároveň výdejna stravy. Školka je také zařazena v síti škol a školských zařízení. Podle generálního tajemníka Služebního úřadu MO SR Petra Krajčíroviče mají další podobná zařízení zaměřená na předprimární vzdělávání přibývat iv jiných městech, přičemž časem budou nabízet několik kroužků včetně například vyučování anglického a německého jazyka.