Vojenské systémy pomáhají na Ukrajině i s koordinací zásobování potravinami

Do digitálního systému DOT-Chain, který byl představen 11. září a který zajišťuje digitalizaci procesu zásobování potravinami pro ozbrojené síly, se zaregistrovalo 2000 aktivních uživatelů. Prostřednictvím tohoto systému již bylo nakoupeno více než 500 milionů kg potravinářských výrobků.

První výsledky implementace DOT-Chain byly prezentovány obstarávací agenturou Ministerstva obrany „State Rear Operator“ (DOT).

Mezi přihlášenými jsou dodavatelé a zástupci vojenských jednotek, zejména náčelníci stravovacích služeb, vedení vojenských jednotek a osoby odpovědné za přímý příjem výrobků do skladu. Každý uživatel má přístup k osobnímu účtu.

Podle DOT již bylo prostřednictvím systému objednáno na vojenské potraviny téměř 73 milionů vajec a více než 500 milionů kg dalších produktů.

„Během provozu systému DOT-Chain bylo zpracováno již 250 000 dokumentů včetně žádostí a výdajových faktur. Dříve byla veškerá tato dokumentace vedena v papírové podobě, což způsobilo značné zpoždění a komplikované procesy. Nyní můžeme díky digitalizaci rychle zpracovávat informace, což nám umožňuje zkrátit dobu na zpracování dokumentů přibližně čtyřnásobně,“ uvedl náměstek ministra obrany Ukrajiny Dmytro Klimenkov.